Közelgő rendezvények

    Jelenleg nincs közelgő esemény!

Friss híreink

  • Új honlap

    A khszínház.hu archívumként működik tovább.
    Látogasson el új honlapunkra: komloikaptar.hu

  • Német nyelvtanfolyamok

    Szuper hírünk van a nyelvet tanulni vágyóknak! 

    A Közösségek Házában októbertől német nyelvtanfolyamok indulnak. 

  • Angol nyelvtanfolyamok

    Angol nyelvtanfolyamok a Közösségek Házában

    Nagyon örülünk, hogy a Közösségek Háza programpalettája új színnel bővül. Szeretettel várjuk az angol nyelvet tanulni vágyókat. 

A Szorgos Méhek jótékonysági akciója -
2010.12.20.

Ismét eljött az ősz. Szakkörünk is elkezdte a munkát. Terveztünk és dolgoztunk. Október elején hallottuk hírét az iszapkatasztrófának. A naponta megjelenő sokkoló hírek, képek hatására megszületett az ötlet: a magunk módján segítsünk a bajbajutott embereken! A Szorgos Méhek foltvarró szakkör működésének 8 éve alatt többször került sor jótékonysági akcióra: a helyi kórház gyermekosztályára és a pulmonológiára faliképek – idősek otthonába karácsonyfadíszek, párnák, terítők, - alapítványi óvodába párnák készültek.

Az ötletet mindenki egyöntetűen támogatta. Ezután következett az anyaggyűjtés – első lelkesedésünkben elhatároztuk, hogy takarókat varrunk. Ehhez körbejártuk a város úgynevezett „olcsóbb” üzleteit, és felajánlásokat kaptunk a Varga, a Király használtruha üzletekből. Ezekből az üzletekből minőségi anyagokat kaptunk. A DEKOR-TEXTIL Kft. zsákszámra adott anyagokat a jótékony célra. Elkezdődött a munka, készültek a takarók. Mivel a foltvarrás nem máról-holnapra történik, sokszor hetek, hónapok alatt készül el egy-egy takaró. Azt reméltük, hogy karácsony előtt sikerül egy vásárt rendeznünk az elkészült munkákból. Közben felmerült a kérdés: ki vásárol karácsonyra takarót?
Közben jöttek az újabb hírek: nincs szükség takarókra, ruhaneműkre, inkább pénzre! Átgondolva a tervünket, elkezdtünk karácsonyi ajándékként adható munkákat készíteni. A jótékonysági vásárhoz kitűnő alkalom kínálkozott a komlói Színház- És Hangversenyterem falai között december 3.-án megrendezett „Közkincs Gála” rendezvény keretei között. A műsorkezdés előtt egy órával kirakodtuk munkáinkat és a rendezvény végéig 40.000 Ft összeg gyűlt össze jótékonysági vásárunknak köszönhetően.
Ekkor felmerült a kérdés, hogyan és kihez juttassuk el a pénzt? A véletlen segítségünkre sietett: szakkörünk egyik tagja a PTE Közgazdasági Karán tanít, és kollégája, Barancsuk János családja devecseri. A feleség a Máltai Szeretetszolgálat devecseri munkatársa. Általa kaptuk meg egy hajléktalanná vált devecseri család nevét és telefonszámát. Közvetítésükkel sikeresen eltudtuk juttatni az adományt a családnak, ahol a fiatal szülők két óvodáskorú gyermeket nevelnek. A család mindenét elveszítette a katasztrófa során.
Tudjuk, hogy segítségünk jó időben került jó helyre!
Mottónk: "Örömöm sokszorozódjék a te örömödben!" (Weöres Sándor)
Mindenkinek békés, boldog Karácsonyt kívánunk!

Ezúton szeretném megköszönni az üzleteknek az anyagokat, a szakkör tagjainak a termékeny munkát, a Barancsuk házaspárnak a közvetítést!

A komlói Szorgos Méhek szakkör nevében:
Leipoldné Lázár Gizella szakkörvezető

Képek a képtárban...