Közelgő rendezvények

    Jelenleg nincs közelgő esemény!

Friss híreink

  • Új honlap

    A khszínház.hu archívumként működik tovább.
    Látogasson el új honlapunkra: komloikaptar.hu

  • Német nyelvtanfolyamok

    Szuper hírünk van a nyelvet tanulni vágyóknak! 

    A Közösségek Házában októbertől német nyelvtanfolyamok indulnak. 

  • Angol nyelvtanfolyamok

    Angol nyelvtanfolyamok a Közösségek Házában

    Nagyon örülünk, hogy a Közösségek Háza programpalettája új színnel bővül. Szeretettel várjuk az angol nyelvet tanulni vágyókat. 

Mecsekpölöskei Kolbász Fesztivál -
2011.01.06.

Mecsekpölöske Község Önkormányzata a Polgárőr Egyesülettel karöltve, versennyel egybekötött kolbászfesztivált szervez!  A fesztiválon kolbászversenyre is sor kerül majd, melynek során az Európa Park projektben részt vevő települések, illetve az általuk képviselt országok „ízvilágának” megfelelő kolbászféleségekkel ismerkedhetünk meg.

A fesztivál és a verseny időpontja: 2011. február 12.
Helyszín: Mecsekpölöskei Faluház

A kolbászverseny jelentkezési feltételei:
Minden település 3 fős csapattal jelentkezhet. A rendezvényen a települések maximum 10 fővel képviselhetik magukat.
A kolbászt, a stifuldert és kulárét előre el kell készíteni, pácolni, füstölni. A kész kolbászféleségeket a zsűri a helyszínen fogja értékelni.
A kolbászverseny 12 órakor kezdődik. A csapatok számára fél óra felkészülési idő áll rendelkezésre. Ehhez asztalt a szervezők biztosítanak. A szakmai zsűri ezeknél az asztaloknál bírál és pontoz.
Minden csapat egy ajándékkosárral nevezhet. A felajánlott ajándékkosarakkal kerülnek díjazásra a nyertesek. Az ajándékkosár maximum értéke: 3.000 Ft lehet.

Nevezési kategória:
A kolbászversenyre nevezni lehet a település „ízvilágának” megfelelő kolbászféleségekkel (kolbász, kuláré, stifulder), melyeket a szakmai zsűri fajtánként értékel majd.
Javasoljuk, hogy a résztvevő csapatok tájjellegű bort és pálinkát is hozzanak magukkal, mivel a töltelékek kóstolása után, az ízek összhatását is bírálja a zsűri.
A rendezvény „batyus” jellegű lesz, ezért a rendezvényen résztvevő csapatok a saját maguk által hozott ételféleségeket fogyasztják el.
A települések által képviselt Uniós tagállamok jellegzetes italainak bemutatását, illetve a képviselt ország „ízvilágának” megfelelően elkészített kolbászféleségeket plusz pontokkal értékeli a zsűri. Az országokra jellemző kolbászféleségek az összhatás alapján kerülnek értékelésre.
Emellett kérjük, hogy a nevező csapatok készüljenek 10 perces szórakoztató műsorral, amelyen keresztül betekintést nyújtanak településük kulturális életébe. A kulturális műsorok bemutatása 15.00 órakor kezdődik. A csapatok maximum 6 fővel adhatják elő műsorukat.

Ezt követően kerül sor az eredményhirdetésre, az oklevelek, ajándékok átadására.

19.00 órakor hajnalig tartó farsangi mulatság veszi kezdetét, a hangulatot a Perfekt Zenekar élőzenéje biztosítja!
A zenés, esti mulatságra szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt! A részvétel ingyenes.

Kérjük, hogy a mellékelt jelentkezési lapot 2011. február 1-ig szíveskedjenek megküldeni az alábbi email címre: mecsekpoloske@dravanet.hu, vagy az alábbi fax számra: 72/ 482-621

Érdeklődniaz alábbi lehetőségeken lehet:
Bobnai János: 0630 6595961
Papp István: 0620 3136164
Portás Szilvia: 0630 9083557

Feltétlenül számítunk szíves részvételükre!

Tisztelettel:

Papp István
Mecsekpölöske község polgármestere és a Szervezőség