Közelgő rendezvények

    Jelenleg nincs közelgő esemény!

Friss híreink

  • Új honlap

    A khszínház.hu archívumként működik tovább.
    Látogasson el új honlapunkra: komloikaptar.hu

  • Német nyelvtanfolyamok

    Szuper hírünk van a nyelvet tanulni vágyóknak! 

    A Közösségek Házában októbertől német nyelvtanfolyamok indulnak. 

  • Angol nyelvtanfolyamok

    Angol nyelvtanfolyamok a Közösségek Házában

    Nagyon örülünk, hogy a Közösségek Háza programpalettája új színnel bővül. Szeretettel várjuk az angol nyelvet tanulni vágyókat. 

MindenMás 2011. -
2011.04.10.

A hétvégén zajlott a Közösségek Háza alternatív művészeti fesztiválja, immár harmadik alkalommal, hagyományosan két féle programmal, két helyszínen. Összességében a rendezvény színvonalával elégedettek lehetünk, és aki ott volt, tanusíthatja is.

2011. április 8. - 1. nap

nem hangos (KH)

Kovács Krisztián - Scherer Péter: A gyáva
Nézőművészeti Kft.

A Deák Zsuzsa galériában megtartott előadáson Kovács Krisztián és Scherer Péter megrázó mélységgel és hitelességgel jelenítette meg a nézők számára, néha közreműködésükkel egy kábítószeres függőségének különböző stádiumait. Az előadás hitelességét növelte, hogy a kicsi, nem színpadi térben, kisebb létszámú közönség előtt, a közönség aktív bevonása akciók és interakciók során történt meg. A szereplők párbeszédes jeleneteit a közönséggel folytatott egyszerű beszélgetésnek tűnő monológok váltották, a nézőkben összemosódott a valós jelen és a megjelenített múlt. A megjelenített helyzetek mély nyomot hagytak a nézőkben.

Az előadás után a színészek, az alkotók és az érdeklődők addiktológus segítségével beszélgettek a témáról. Itt az előadás hátteréről is többet megtudhattunk. Többek között azt is, hogy Németországból érkezett hozzánk ez a színház-pedagógiai módszer, aminek lényege, hogy nem színpadi körülmények között, hanem osztálytermekben jelenítenek meg szituációkat, amelyeket utána a nézők, diákok szakember segítségével értelmezhetnek, dolgozhatnak fel.

képek a képtárban... (összes a Picasán...)

Scherer Péter ajánlja a Tiszta románc című dokumentumfilmet

hangos (Zrínyi klub)

Szimur
Triton
Metallust

A Zrínyi klubban folytatódó fesztiválon három pécsi zenekar lépett fel - sajnos mérsékelt érdeklődés mellet, pedig a zenekarok igényes megszólalással, jól szerkesztett műsorral léptek színpadra.

A Szimur zenekar saját szerzeményeit játszotta, lelkesen, erőteljesen, hangulatosan. Az extravagáns gitáros-énekestől még azt is láthattuk, hogy lehet egy renitenskedő gitárt lábbal újra szóra bírni.

A Triton zenekar a Pokolgép és az Ossian zenekarok korábbi időszakaiból válogatott repertoárjába. A csapat az erőteljes gitár-játékra épülő muzsikát lendületesen és igényesen vezette elő, a számok pörögtek, énekesük jól tálalta a produkciót (és jól alakult a szólógitáros párbeszéde is a szemébe világító piros lámpával).

A Metallust Metallica feldolgozások tolmácsolója. A zenekar megszólalásakor már érzékelni lehetett, hogy hitelesek, a példaképek nagyságának mindenben meg akarnak felelni. Jó műsort adtak.

képek a képtárban... (összes a Picasán...)

 

2011. április 9. - 2. nap

nem hangos (KH)

Koma: Sárkány

A társulat járt már Komlón. Mostani előadásuk a zsarnokságról szólt, arról, ahogy az emberek szolgalelkűségből, félénkségből maguk "termelik újjá" a diktatúrát.

A történet és a szöveg önmagában is izgalmas volt, de a három felvonást a sodró lendületű előadás, a sziporkázó ötletek, a bábok és a színészek összhangja, a remek énekes, zenei betétek tették olyan feszessé, hogy le sem tudtuk venni a szemünket a történtekről - miközben az idő észrevétlenül telt. Fantasztikus volt az a koncentráció és összhang, amivel gördülékennyé tették az előadást.

képek a képtárban... (összes a Picasán...)

hangos (Zrínyi klub)

Koszta Nosztra
Helldorado
Rózsaszín Pittbull
avagy a macskám dzsörzé blúz

Ez volt a fesztivál "komlói" napja. A programot a Koszta Nosztra zenekar kezdte régebbi, a videómegosztókról is ismert és újabb számokkal. A Kispál és a Borz stílusa által uralt alternatív gitárzenébe új színt vitt a komlói csapat, amely hamar felpörgette a közönséget, és megalapozta az egész este hangulatát.

A pécsi Helldorado zenekar klasszikusnak számító, angol-szász, dallamos metál  zenekarok számaival örvendeztette meg a közönséget. A Bon Jovi és többségében Guns 'n' Roses nótákat játszó banda az első számtól kezdve vitte a hangulatot, aktivizálta a rajongókat.

A fesztivál zárózenekara, az országosan is egyre népszerűbb, komlói punk-rock csapat műsorára nagyon sokan gyűltek össze. Énekesük szexszimbólumokat megszégyenítő öltözetben terjesztette tarka nyelvezeten igéit, melyet a közönség dülöngélve próbált meg átélni.

képek a képtárban... (összes a Picasán...)

Köszönjük a Nemzeti Kultúrális Alap támogatását!

Összes kép a Picasán..