Közelgő rendezvények

    Jelenleg nincs közelgő esemény!

Friss híreink

  • Új honlap

    A khszínház.hu archívumként működik tovább.
    Látogasson el új honlapunkra: komloikaptar.hu

  • Német nyelvtanfolyamok

    Szuper hírünk van a nyelvet tanulni vágyóknak! 

    A Közösségek Házában októbertől német nyelvtanfolyamok indulnak. 

  • Angol nyelvtanfolyamok

    Angol nyelvtanfolyamok a Közösségek Házában

    Nagyon örülünk, hogy a Közösségek Háza programpalettája új színnel bővül. Szeretettel várjuk az angol nyelvet tanulni vágyókat. 

Pénteki lazítás - Drum and Folk -
2011.07.01.

"A Drum and Folk zenekar egy beatbox-os tagot is felvonultatott, ami kétségkívül figyelemreméltó jelenség, ugyanakkor a bírák kritikája lesújtott a túl sok zenei elem használatából fakadó „összevisszaságra”."
(Esti Hírlap - Folkbeats: egyre kaotikusabb a mezőny)

Az együttes 2010-ben alakult Kecskeméten, A fiatalok célja, hogy generációjukhoz közelebb hozzák a magyar népzenét, a népzenei hagyományokat. Ehhez a feladathoz hívták segítségül a modern zene eszközeit. Hét elhivatott zenész kitartó és kísérletező munkájaként létrejött egy különös hangzásvilág, mely a reggie, a drum and bass, funky elemeit keveri az autentikus népzenével. A közönség nagy érdeklődéssel várta az első bemutatkozó koncertet. Nem csalódtak, azt kapták, amit vártak. Modern, fiatalos a magyar nép- és világzene kiegyensúlyozott keverékét, mely olykor komor hangulattal, olykor pörgősen, vidáman csap a húrok közé. Az elmúlt egy évben a Drum and Folk körbejárta az országot, több neves fesztiválon fellépett, köztük Mohácson a Busójáráson, Szegeden a Téltemetésen és a Hídvásáron, Budapesten az A38 hajón és sok neves klubban, Kecskemét főterén és a Fringe fesztiválon, Kiskunfélegyházán a Besh o droM zenekarral, Izsákon a Csík zenekarral. A zenekar jelenleg két országos tehetségkutató fesztivál döntője felé közelít nagy lendülettel, mind a közönség, mind a zsűri szavazatai alapján.

„Örömmel tölt el minket, hogy a mai generációhoz közelebb hozhatunk egy, az autentikus népzenéből, mint forrásból táplálkozó új zenei transzplantációt, és érdeklődést keltettünk az ilyen összetevőkből álló muzsika iránt.”

Tagok:
Tóth Orsolya – Ének
Keller Dániel – Hegedű
Lédeczi Márk – Brácsa
Kállai Máté – Percussion
Kristóf Martin - Gitár
Szöllősi Bence – Bass
Kovács Balázs – Beatbox

Kapcsolattartó:
Sárosi Gábor
Tel.: 0630/646-0477
Email: sarosiga@gmail.com

 

 

2010 februárjában alakult a zenekar, Kecskeméten. Egy baráti forraltborozgatás közben született az ötlet, hogy vegyítsük a magyar népdal kincseit és az azzal rokon hangszeren megszólaltatott szájdobot. Az egyikben a száj a másikban a hangszál, az egyikben hagyomány, a másikban új irány. De ez miért ne lenne kombinálható, hangzásteremtő?!

Aztán továbbmentünk, meg sem álltunk addig, míg heten nem lettünk: hegedű, brácsa, ének, gitár, basszusgitár, szájharmonika és beatbox. Első alkalommal megbeszéltük, hogy a népzenére szeretnénk építeni, és ha bárkiben egy kis kétség is felmerült volna ezzel kapcsolatban, az az első közös zenélés alkalmával azonnal eloszlott. Mindnyájunkat magával ragadott a hatás, ami először született: az autentikus népzene keresztezve a reggae-vel. Aztán egyre több stílust próbáltunk ki: drum and bass, funky, hip-hop…

Így esett, hogy egyesített erőnkből megszületett a DRUM and FOLK.

Eddig koncertjeink célközönségének a kecskeméti ifjúságot tekintettük, és amire nem számítottunk, sikert arattunk az idősebbek körében is. Játszottunk Kecskemét főterén, Ifjúsági Otthonában koncertet adtunk, muzsikáltunk évnyitókon és esküvőn is.

Rövidtávú célunk egy album elkészítése, melyhez az anyag már szinte teljesen elkészült, csak a számokon finomítunk még csavarról-csavarra. Hosszútávú célunk pedig, hogy minél szélesebb körben megszerettessük a népzenét, kortól, nemtől, zenei beállítottságtól függetlenül.
A zenekar egységes, és az elénk gördülő akadályokat mindig együtt küzdjük le. Valahol mindannyian azt reméljük, hogy zenénkkel boldogságot sugárzunk, mosolyt fakasztunk, vagy ha arra van szükség, könnyeket csalunk a hallgatóságunk arcára, a népzenét pedig új köntösben közölhetjük. Mindig feltölt minket energiával, ha egy koncert közben vagy után az elégedett és felhőtlen hangulatú nézőseregben elvegyülhetünk. Örömmel tölt el minket, hogy a mai generációhoz közelebb hozhatunk egy, az autentikus népzenéből, mint forrásból táplálkozó új zenei transzplantációt, és érdeklődést keltettünk az ilyen összetevőkből álló muzsika iránt.
(http://www.talentometer.hu)

http://www.drumandfolk.com