Közelgő rendezvények

    Jelenleg nincs közelgő esemény!

Friss híreink

  • Új honlap

    A khszínház.hu archívumként működik tovább.
    Látogasson el új honlapunkra: komloikaptar.hu

  • Német nyelvtanfolyamok

    Szuper hírünk van a nyelvet tanulni vágyóknak! 

    A Közösségek Házában októbertől német nyelvtanfolyamok indulnak. 

  • Angol nyelvtanfolyamok

    Angol nyelvtanfolyamok a Közösségek Házában

    Nagyon örülünk, hogy a Közösségek Háza programpalettája új színnel bővül. Szeretettel várjuk az angol nyelvet tanulni vágyókat. 

22.09.15. 17:00

a nehézsorsú komlói családok javára

A jótékonysági aukció részletes szabályai

Általános információk:

A jelen aukciót a Színház- és Hangversenyterem (továbbiakban Szervező) szervezi, a lebonyolításban partnere a Nagycsaládosok Komlói Egyesülete (továbbiakban Lebonyolító).
Nagycsaládosok Komlói Egyesülete adatai az alábbiak:
képviselő: Nyers György
székhely:7300 Komló, Zobáki utca 8.
Adószám: 18305128-1-02
Szervezet nyilvántartási száma:  02-02-0001219

Az aukcióra jelen részvételi és adatkezelési szabályzatban rögzítettek irányadók (a továbbiakban Aukciós szabályzat).

Az aukció definíciója:

A jótékonysági aukció a Komlói Színház- és Hangversenyteremben nyilvánosan szervezett valós idejű versenyeztetés, árverés útján való vásárlási lehetőség. Az aukcióban/licitálásban résztvevők Bognár Zsolt Emóció című kiállításán résztvevő képekért versenyeznek egymással a helyszínen.
Az aukció 2022. szeptember 15-én 17 órától 18 óráig tart, a határidőn túl leadott liciteket nem áll módunkban elfogadni.

Az aukció menete:

Az aukciós szolgáltatás igénybevételéhez a helyszínen történő regisztráció szükséges. Regisztrálni 2022. szeptember 15-én 16:30-tól lehet. A regisztrálással kifejezetten elismeri, hogy jelen feltételeket elolvasta, ismeri, és azokat elfogadja.
A regisztráció a licitáláshoz/vásárláshoz szükséges adatokat tartalmazza, az ott megadott adatokat a licitálások teljesítése céljából használjuk fel. Az adatokat a jogszabályi előírásoknak megfelelően kezeljük, azokat más részére nem szolgáltatjuk ki. A regisztráció során kötelezően csak a nevét/cég nevét kell megadnia, azon felül megadható adatok az e-mail címe, telefonszáma, számlázási címe, adószáma. Az adatait regisztrációjának törléséig kezeljük. Amennyiben meg kívánja vonni adatkezelési hozzájárulását, kérjük, jelezze.
Az aukción regisztráció nélkül nem lehet licitálni.
Licitálni kizárólag a helyszínen lehet. A regisztráció után a kiállított képekre, a képek alatt elhelyezett aukciós lapokon tud licitálni.
Az Színház- és Hangversenyterem aulájában valamint a Színház honlapján, a Képgalériák alatt (https://szinhaz.khszinhaz.hu/fotok/2022/02/05/emocio) tekintheti meg az aktuális árverésben résztvevő képeket, amelyekre licitet adhat le.

A licitálás eredményéről az aukció végén a helyszínen értesítjük a résztvevőket.

Amennyiben egy adott tételt meg kíván vásárolni, és ezért részt szeretne venni az aukcióban, úgy kiállított kép alatti listára írja be a regisztrációkor kapott sorszámát, és az ajánlott árat.
A licitálás a licitlépcsők szerint történik, a minimum licitlépcső értéke: 1000 Ft. Leadott licit visszavonására nincs lehetőség. Az adható licitnek nincs felső határa.
Az aktuális legmagasabb licitet a jótékonysági aukció többi résztvevője is láthatja.
Az aukció során az Ön licitjeinek magasabbnak kell lennie az aktuális árnál, vagyis az aktuális legmagasabb licitnél. Az aktuális ár mutatja meg Önnek a legutolsó és egyben az aktuálisan legmagasabb licit értékét. Ön csak akkor adhat meg kikiáltási árral azonos licit értéket, ha arra a tételre még nem érkezett licit.
Amennyiben valaki az utolsó 5 percben licitál egy tételre, az adott tétel licitálása tovább folytatódik, a tétel aukció lezárásának időpontja újabb 5 perccel meghosszabbodik.
Az aukció lezárása akkor történik meg, ha minden tétel licitálási időpontja lezárult.
Kérjük, hogy csak abban az esetben licitáljon, ha valóban meg akarja vásárolni a képet, ugyanis a licit listára való feliratkozással szerződéskötési nyilatkozatot tesz. A licitálás nem vonható vissza.
Amennyiben Ön ajánlotta a tételre a legmagasabb összeget, és a licitálást Ön nyerte meg, akkor ezzel szerződés jött létre Ön és a Lebonyolító között a kép megvásárlására. Ennek értelmében pedig Ön köteles megfizetni az ajánlott licit árat. Amennyiben Öné a legmagasabb ajánlat, azon az áron kapja meg a terméket, amennyit megadott.
A licitálás során - a Ptk. 6:64. §-a szerint [Ajánlati kötöttség] az érvényes ajánlatot tevő licitáló, mint vevő, a tranzakció zárásáig az ajánlatához kötve marad, mivel a szolgáltatás jellegéből kifolyólag az ajánlati kötöttség kizárása nem lehetséges. Az ajánlati kötöttség időtartama a tranzakció időtartamával egyezik meg.
Javasoljuk, hogy licitálás során azt az összeget ajánlja meg licitként, amelyet kifizetne a képért.
A licit lapon a termékek ára forintban kerül megadásra.
Az aukció ideje alatt a pályázóknak korlátlan számú licittételre van lehetőségük, így a klasszikus aukcióban ismert szabályok szerint folyamatos licitálás mellett kialakulhatnak éles versenyek.
A regisztrációs adatok helytelen, pontatlan megadása esetén a felelősség az aukcióban való résztvevőt terheli, a pontatlanul megadott adatokból eredő következményekért nem áll módunkban felelősséget vállalni.
A Szervezőnek jogában áll a liciteket megtiltani, illetve akadályozni a licitek leadását, már leadott liciteket törölni bármely nem szabályszerűen eljáró ügyféllel szemben.

A résztvevők részére az elnyert licitek alapján a Lebonyolító számlát állít ki, amelyet helyben készpénzzel vagy 8 napon belül átutalással egyenlíthetnek ki a Lebonyolító bankszámlájára. Az elnyert képet a liciteljárás során megállapított ár kiegyenlítése után veheti át a nyertes, a licitet követő egy hónapban a Színház- és Hangversenyterem pénztárában, munkaidőben.

A licitálás anonim módon történik, a résztvevők regisztráláskor kapott sorszámmal.
A képek alatt található Licit lapon látható a kép címe és a kikiáltási ár. Ezen a lapon lehet licitálni a festményre, a sorszám és az ajánlati összeg felírásával.
A licitlépcső 1.000,- Ft.
A legmagasabb összegű licitáló vásárolhatja meg a képet.
A vásárlásról az Alapítvány bizonylatot állít ki és a támogatásról igazolást ad.